De Leyen ontzet!

Donderdagmiddag 27 juli om 13:00 uur ging dan eindelijk de onderdoorgang Leyenseweg open. De feestelijke opening was door een flinke eindspurt van alle betrokkenen ruim een maand eerder dan gepland. Hulde aan gemeente en aannemers.

Veel blijde Biltenaren waren aanwezig bij de officiële opening om met eigen ogen te aanschouwen dat omrijden tot het verleden behoort!
Onder de aanwezigen waren wethouders, afgevaardigden van Pro-rail, Hegeman en veel pers.

Beter De Bilt Wethouder Ebbe Rost van Tonningen was een van de sprekers. Hij bedankte de bouwers en inwoners voor het vele werk en het geduld. Hij had zijn handen vol anders had hij z’n hoed afgenomen, zo zei hij! Daarna werd onder gejuich het hek verwijderd door de wethouder en verschillende inwoners die zeer betrokken waren bij de werkzaamheden. De opening was een feit!
Politie en brandweer kwamen met zwaailichten en toeterend  door de tunnel; automobilisten volgden, zij kregen een taartje. Voor iedereen was er gratis ijs en men kon fietsend en wandelend de tunnel uitproberen. Het weer gunstig, de middag feestelijk en de stemming uitstekend!

Van onze correspondent Annelies Brielsman.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *