Muziek bij meezingavond en in verpleeghuizen. Ebbe’s muziek op persoonlijke titel.

Meezingavond zet dorp op zijn kop. Accordeon als metafoor: met duwen en trekken komt er muziek uit.

Ebbe Rost van Tonningen draagt op persoonlijke titel bij aan een succesvolle meezingavond 20 mei 2016 in Maartensdijk voor de actie Vierstee 2.0 en speelt levensliederen in alle 8 verpleeghuizen in de gemeente De Bilt. Als ‘straatmuzikant’ dicht bij de mensen.

Ebbe speelde als hobbyist in zijn twintigjarige praktijk als interimbestuurder geregeld op zijn accordeon. Zijn motto: De bestuurder moet uit zijn comfortzone stappen en de werkvloer opzoeken: ‘Kom van dat dak af’. In zijn werk als bestuurder, projectleider, coach en mediator gebruikt hij de accordeon als een metafoor voor veranderingsprocessen: het is duwen en trekken, voordat er muziek uitkomt.

Een enthousiast verslag van de meezingavond van 20 mei 2016 in een lokale krant:

Muzikaal Maartensdijk zet dorp op zijn kop

meezingavond

De meezingavond van vrijdag 20 mei zette Maartensdijk op zijn kop. In een bomvolle theaterzaal werden 180 bezoekers getrakteerd op een muzikaal volksfeest zonder weerga. De avond werd geopend door initiatiefnemer Ebbe Rost van Tonningen en medepresentator Rolaf van Leeuwen. Van begin tot het eind werden de mensen geboeid door een grote variëteit aan muziek en aan mogelijkheden om mee te zingen.

Voor de pauze

Na het openingsconcert van Kunst en Genoegen kwam het Algemeen Zangkoor Maartensdijk (AZM) met eer reprise van hun eerdere concerten over Oorlog en Vrede. Vooral het lied ‘vluchten kan niet meer’ bracht ontroering in de zaal. Bart van Gerwen bracht met zijn prachtige basstem mensen op het puntje van hun stoelen met vergeten liedjes van Toon Hermans. Daarna zong Anneke Iseger onder de geweldige begeleiding van Ignaas de Jong op de piano met haar versie van het Dorp en ‘Een beetje verliefd’ van André Hazes en bracht de zaal tot een luidkeels meezingen. Vervolgens werd My way gezongen waarin vooral het jonge talent van 16 jarige Emma Schlamilch opviel.

Na de pauze, publiek op de banken

Na de pauze imponeerde het Gospelkoor Sparks of Joy uit Westbroek met 3 mooie geestelijke liederen zoals Love shine a light. Hester Visser ontroerde met haar lied The Rose. En Toneelvereniging Sojater bleek behalve een heel goed cabaretgezelschap de mensen met satirische zang tot grote vrolijkheid te brengen. De jonge dames Joyce en Marie Louise Geurtsen kwamen met een verrassingsmedley die zowel qua zang als entertainment het publiek van begin tot einde boeide. Ebbe Rost van Tonningen kwam op zijn accordeon met een canon, en begeleidde het mannenkoor Sterk Spul. Het publiek kwam van de banken met uitsmijters als ‘het kleine café aan de haven’, ‘t leven is goed in ons mooi Maartensdijk’ en het Maartensdijks slotlied. Met dank aan de 15 sponsors. Tot slot kon € 700 worden bijgeschreven op de rekening van Vierstee 2.0.waarna Edwin Plug, voorzitter van de actie Vierstee 2.0, de organisatie complimenteerde en vroeg om hiervan een jaarlijkse traditie te maken. Tot middernacht werd er daarna met een drankje en hapje nog nagenoten van het bijzondere feest in Maartensdijk.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Muziek bij meezingavond en in verpleeghuizen. Ebbe’s muziek op persoonlijke titel.”